Et “Grønt” Bryllup

Et “Grønt” Bryllup

Heldigvis er det begyndt at blive en trend at holde bæredygtige og grønne bryllupper, for at skåne miljøet og holde en kærlig hånd over vores planet, så mange generationer under os, også kan fejre deres bryllupsdag på lige så fin vis som vi kan i dag.

Der er mange muligheder for at gøre sit bryllup bæredygtigt, og om man går all-in, eller om man nøjes med et enkelt punkt, er selvfølgelig helt op til hver enkelt brudepar, men en ting er sikkert,og det er, at alle små som store bæredygtige træk i brylluppet hjælper i det lange løb.

Herunder kan du læse lidt om nogle af de initiativer du/I kan tage for at skåne miljøet og dermed fejre et dejligt grønt bryllup.

 

Brudekjolen
Selv det fineste hvide tyl til en brudekjole er oftest produceret af fossil sort råolie, så at købe en brugt brudekjole vil bestemt være med til at skåne miljøet og reducere unødvendig CO2-spild.
Selvom du vælger at købe (eller arve) en brugt brudekjole, kan du sagtens gøre den unik og helt til din egen, ved at få den syet om, enten af dig selv, eller ved en hjælp af en syerske.

Bryllupsinvitationer
De fleste af os ved godt at træer bliver fældet og skove forsvinder, fordi vi skal have papir i verden, og selvom langt de fleste synes at det helt rigtige til en bryllupsinvitation, er at få det sort på hvidt, og af sted med posten til alle vores gæster, så er der muligheder for at gøre dette mere bæredygtigt.
I stedet for at sende save-the-date af sted på papir, kan det med stor fordel sendes elektronisk.
I stedet for at sende en masse information af sted i selve bryllupsinvitationen, så kan man nøjes med en lille invitation, og deri henvise til en bryllupshjemmeside, hvor der står en masse praktisk.
Til sidst er der selvfølgelig også den mulighed at bruge genbrugspapir.

Blomster
Mange tænker ikke over at blomsterne til ens bryllup kan skade miljøet, men mange steder bliver der brugt kemikalier for at holde insekter væk fra blomsterne, og disse kemikalier kan helt klar skade vores miljø.
Så i forhold til blomsterne, kan man kigge efter steder som med sikkerhed ikke bruger kemikalier til deres bryllup.
Hvis blomster ikke er så vigtige for jer, kan I også bytte blomsterne ud med andet, brudebuketten kan f.eks. laves af brocher, og bordpynten kan være små ting der fortæller noget om jer som par og personer, og som kan bruges efterfølgende i jeres hjem.

Vielsesringe
Du kan finde guldsmede der laver vielsesringe ud fra guld og diamanter fra bæredygtig minedrift. Du kan med stor fordel også genbruge noget guld, fra nogle gamle smykker, hvor guldet bliver smeltet om, og derved bliver til jeres vielsesringe, på denne måde er der også en masse ekstra betydning i jeres ringe.

Mad og Drikke
For at spare på CO2 udslip fra fragt og transport, kan man kigge på lækre råvarer fra lokalområdet, og sørger for at det meste til ens middag er produceret i nærheden og derved er lokalt.

Bryllupstransport
I stedet for at køre rundt i en gammel osende bil på ens bryllupsdag, kan man enten vælge at køre i en el-bil, eller gå den romantiske og gammeldags vej, og køre rundt i hestevogn.

leave your comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top